Україна та Японія підписали 56 документів про співпрацю 

Share

Під час Конференції з економічного розвитку та відбудови в Токіо було підписано 56 документів про співпрацю між Україною та Японією.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Серед документів: міжурядові угоди, меморандуми, домовленості між бізнесами та представниками місцевої влади.

Зокрема, за словами Шмигаля, було підписано:

  • Міжурядову конвенцію про уникнення подвійного оподаткування, що надзвичайно важливо для японського бізнесу, який планує нові проєкти в Україні.
  • Більше десятка домовленостей про підтримку відбудови України досягнуто з потужними японськими організаціями: JICA, JETRO, Експортно-кредитним агентством NEXI та Японським банком міжнародного співробітництва.
  • Підписано грантові угоди щодо реалізації програм відновлення, а також низку документів між Мінагрополітики України та японськими компаніями, які передбачають надання Україні різної сільгосптехніки та обладнання.
  • Підписаний Міжурядовий меморандум про співробітництво у сфері освіти та технологій.
  • “Нафтогаз” домовився про проєкт у сфері вітроенергетики.
  • Оператор газотранспортної системи України підписав Меморандум щодо підготовки до модернізації газокомпресорних станцій.
  • Підписано документи у сфері енергетики, телекомунікацій, інфраструктурного будівництва та екології.

“Японія вже показала лідерство щодо фінансової підтримки України. Тепер Японія має стати одним з лідерів українського відновлення та інвестицій в нашу економіку”, – зазначив прем’єр-міністр.

Крім того, Шмигаль запросив японський бізнес інвестувати в Україну вже зараз.

За словами прем’єра, це, зокрема, енергетика – атомна генерація, видобуток і зберігання газу, проєкти в галузі водневої енергетики, гідроенергетика; аграрний сектор – виробництво добрив і food production; інфраструктура – будівництво швидкісних автомобільних і залізних доріг, мостів, а також відбудова зруйнованих міст; автомобілебудування; видобуток корисних копалин; ІТ, цифрові технології, кібербезпека.

“Запрошуємо японський бізнес стати частиною українського економічного дива. Усі, хто інвестує в нашу економіку сьогодні, у наступні роки отримає неймовірні вигоди та можливості”, – наголосив прем’єр.