США залучили потужні інвестиції в економіку завдяки військовій допомозі Україні

Share

Адміністрація президента США Джо Байдена розповсюдила дані про те, які штати скористалися мільярдами доларів, витрачених на озброєння Україні, щоб посилити підтримку з боку республіканців, які виступили проти продовження військової допомоги.

Про це повідомляє Reuters.

В агенстві зазначають, що попри те, що троє з восьми республіканців-членів Конгресу від Пенсільванії голосували проти фінансування, щоб допомогти зупинити вторгнення РФ,  дані показують, що цей штат отримав 2,364 млрд дол. – найбільше серед інших – у вигляді витрат та інвестицій у виробництво зброї та боєприпасів.

“У Техасі 18 із 25 представників Республіканської партії США проголосували проти допомоги Україні. При цьому, Техас отримав 1,45 млрд дол. на виробництво 155-міліметрових снарядів та іншої зброї”, – йдеться в повідомленні. 

В Аризоні троє з шести представників республіканців проголосували проти допомоги, в той час, як у штат надійшло 2,196 млрд дол.

Чотири штати – Аризона, Пенсільванія, Арканзас і Вісконсин – разом отримують контракти на загальну суму понад 1 млрд дол. на свою продукцію, яка допомагає Україні. Інші контракти на 18 млрд дол. розподілені по виробничих потужностях, розташованих у понад двох десятках інших штатів

Байден заявив, що частина коштів піде американським компаніям на заміну обладнання, відправленого за кордон. При цьому, він додав, що зброя для України означає робочі місця для американців.