Україна планує поглибити співпрацю із виробниками з Данії у сфері гумрозмінування

Share

Україна прагне поглибити співпрацю з данськими виробниками з метою створення спільних підприємств з виробництва обладнання для розмінування українських земель.

Про це зазначила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко під час зустрічі з генеральним директором данської компанії Hydrema Яном Вернером Йенсеном.

Наведені ілюстрації згенеровані штучним інтелектом (АІ) від Bing.

«Сьогодні машини механічного розмінування Hydrema вже працюють на очищенні території нашої країни. Для нас важливо, що завдяки співпраці з українським виробником компанія локалізувала виробництво в Україні й співпрацює з українським партнером. Відтак можливості для поглиблення співробітництва на цьому далеко не вичерпані», – наголосила Свириденко.

Наразі у сфері розмінування в Україні працює 9 машин від Hydrema. Потужності компанії дозволяють виробити ще 5 машин у цьому році та 9 у наступному.

В міністерстві зауважили, що загалом наразі в Україні працює 77 важких машин для гуманітарного розмінування. Крім того, торік у Лондоні під час Ukraine Recovery Conference були підписані два меморандуми про локалізацію виробництва обладнання для розмінування із данською Hydrema та хорватською компанією DOK-ING.