Україна і Бразилія планують збільшити товарообіг між країнами

Share

Україна і Бразилія планують інтенсифікувати економічне співробітництво та збільшити товарообіг між країнами.

Про це йшлося під час відеозустрічі між першим віцепрем’єр-міністром – міністром економіки Юлією Свириденко та віцепрезидентом, міністром розвитку, промисловості, торгівлі та послуг Бразилії Жеральдо Родрігесом Алкімном Фільо.

За словами Свириденко, міністерство презентувало можливості для бразильського бізнесу щодо співпраці з українськими підприємцями.

“Стале економічне зростання навіть на фоні війни проти РФ, а також статус України, як країни-кандидата на членство в ЄС, відкриває перед іноземними інвесторами гарні перспективи для виходу на європейські ринки. Домовились, що наші уряди інтенсифікують поглиблення взаємовигідного економічного співробітництва та працюватимуть над збільшенням товарообігу між Україною і Бразилією. Ми маємо схожі погляди на асортимент продукції, торгівлю якими треба збільшувати”, – зазначила міністр.

При цьому сторони обговорили можливості для проведення подальших особистих двосторонніх зустрічей та окреслили економічні теми для майбутнього обговорення.

Також під час розмови Свириденко запропонувала бразильському бізнесу взяти участь у Міжнародній конференції з питань відновлення України, яка пройде 11 та 12 червня в Берліні.