Сентравіс: головним здобутком за два роки великої війни стало збереження команди

Share

Топ-менеджмент Сентравіс вважає головним здобутком компанії за два роки широкомасштабної війни Росії проти України збереження команди у повному складі. Про це головний виконавчий директор Сентравіс Юрій Атанасов розповів у коментарі UAprom для тексту «Промисловість в умовах великої війни: досвід ГМК», який також містить відповіді інших ключових гравців галузі про рішення, які вони приймали, щоб вистояти і повернутися до розвитку в нових політичних і економічних обставинах.

«Другу річницю повномасштабної війни ми зустріли згуртованою командою, з постійними клієнтами, новим виробництвом в Ужгороді і планами перемогти у цій війні. Торік нам вдалося збільшити об’єм виробництва на 12%, до 12,2 тис тонн та експортувати безшовні нержавіючі труби у 38 країн світу», – зазначив Атанасов.

Він також відзначив зростання адаптивності та креативності у відповідь на постійні виклики, з якими стикається компанія. Зокрема, за словами Атанасова, з початку російського вторгнення була прийнята установка на пошук рішень, які сприятимуть виконанню замовлень та доставці продукції до клієнтів.

«Наше мотто в ці дні – Keep going, продовжувати якнайкраще робити свою роботу. Підірвали Каховське водосховище і немає води? Це погано, але це не причина зупиняти роботу. Блокують кордони? І це погано, але мають бути інші логістичні рішення. І ми їх знаходимо», – розповів Атанасов.

Водночас він зазначив, що постійні обстріли Нікополя, де розташований один з промислових майданчиків компанії, є постійним викликом для бізнесу. Серед інших проблем він згадав складнощі з пошуком клієнтів і забезпеченням стабільного завантаження виробництва. Крім того, топ-менеджер розповів про проблеми з ліквідністю через заборгованість держави по ПДВ, яка наразі складає понад 10 млн євро. «Нам було би легше, якби держава повернулася обличчям до промислових виробників і вчасно повертала наші кошти», – сказав він.

Попри все найближчим часом Сентравіс планує розширювати присутність на ринку США, де має помітне зростання продажів, а також шукатиме нові ніші для роботи з виробниками автомобілів у зв’язку з підвищенням попиту на електротранспорт.