Програму страхування Unity розширено на всі судна з невійськовим вантажем

Share

Програма доступного страхування суден Unity, яку реалізують Marsh McLennan і Lloyd’s of London спільно з урядом України, розширена на всі судна з невійськовим вантажем.

Про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

Як зазначається, відтепер застрахувати за програмою можна буде не лише морські перевезення зерна та інших важливих продовольчих товарів, але й судна, що перевозять усі невійськові вантажі, такі як залізна руда, сталь і контейнерні перевезення.

“Розширення страхування на всі невійськові вантажі, такі як контейнерні перевезення, залізна руда, сталь, є надзвичайно важливим для України. Особливо з огляду на збільшення можливостей для експорту металургійної продукції, оскільки цей сектор сильно постраждав від широкомасштабного вторгнення”, – відзначила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко.

За її словами, у 2023 році порівняно з 2021 роком виробництво сталі в Україні скоротилося в 3,4 раза, а експорт металургійної продукції – в кілька разів.

“Також страхування суден може підтримати наші зусилля щодо збільшення обсягів експорту всіх несировинних продуктів»”, – зауважила міністр.

Вона додала, що зокрема завдяки страховому інструменту ставки страхування на комерційному ринку знизились вдвічі. Ставка в рамках Unity наразі складає 0,75% для агропродукції.

Як підкреслили в міністерстві, до страхового інструменту Unity мають доступ усі міжнародні брокери, до яких можуть звернутися власники суден та українські експортери.