Експорт українським морським коридором досяг 36 млн т вантажів 

Share

Станом на 6 квітня 2024 року українським морським коридором із серпня 2023 року вже експортовано понад 36 млн тонн вантажів.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр із відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

“Станом на зараз (6 квітня – ред.) понад 36 мільйонів тонн вантажів експортовано українським морським коридором з серпня 2023 року. Це вище за показники Зернової ініціативи за рік існування”, – відзначив Кубраков.

За його словами, рекордні 195,7 тисячі тонн на судні CAPTAIN LEONIDAS під прапором Панами стало найбільшим судном серед усіх, які заходили в українські порти після початку широкомасштабного вторгнення.

Довжина цього судна становить 300 метрів, ширина – 50 метрів, дедвейт – понад 203 тисячі тонн.

Кубраков зауважив, що українським коридором пройшло вже 1286 суден, які експортували 25 мільйонів тонн агропродукції до країн Азії, Африки та Європи. В очікуванні на підхід до портів Одеса, Чорноморськ та Південний перебувають 135 судна, які мають експортувати 4 мільйони тонн вантажів.

Як UAprom.info повідомляв раніше, 30 березня українським морським коридором пройшов найбільший балкер від початку великої війни.