Німеччина з початку великої війни надала Україні 1,4 т гумдопомоги для енергосектору 

Share

Німеччина з перших днів широкомасштабної війни надала Україні 107 вантажів гуманітарної допомоги для енергосектору загальною вагою понад 1400 тонн.

Про це йшлося під час зустрічі міністра енергетики Германа Галущенка з міністром закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок, передає пресслужба міністерства.

Як зазначається, сторони оглянули один зі зруйнованих РФ енергетичних об’єктів та обговорили потреби українського енергосектору після поновлення масованих російських атак.

Очільник Міненерго наголосив, що найактуальнішими для України наразі є потреби в енергообладнанні для проведення ремонтів на об’єктах генерації.

«Зараз ми фокусуємося більше на можливості використання обладнання зі старих, зокрема виведених з експлуатації станцій наших партнерів. На цьому тижні наша команда працює саме в Німеччині й досліджує, які станції і яке устаткування може бути використане. Це той шлях, який дає можливість швидко відновлюватись. Адже наразі ситуація в енергосистемі критично складна, тому дуже важливо ухвалювати швидкі рішення», – пояснив Галущенко.

Бербок своєю чергою запевнила, що Німеччина продовжить допомогу українському енергосектору, зокрема комунікуватиме серед партнерів необхідність посилення української ППО, яка може ефективно захищати енергооб’єкти.