У МЗС Німеччини оголосили «кампанію з відбудови України»

Share

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок прагне протиставити агресії РФ в Україні «кампанію з відбудови» України

Керівниця німецького дипломатичного відомства зробила відповідну заяву напередодні дводенної Міжнародної конференції з відбудови України, яка відкривається сьогодні, 21 червня, в Лондоні, передає «DW».

За словами Бербок, відбудова країни є «колосальним завданням» і «лише в 2022 році Україна втратила 29% свого валового внутрішнього продукту, а інфляція сягала 27%». Крім того, за словами очільниці МЗС ФРН, Світовий банк очікує, що протягом наступних десяти років Україні на ці цілі знадобляться понад $400 млрд.

Німеччина надає «нову масштабну гуманітарну допомогу», щоб допомогти сім'ям, які найбільше постраждали від руйнувань, повеней і необхідності покинути свої оселі.

У довгостроковій перспективі процес вступу до ЄС закладе основу для сталої та квітучої української економіки, вважає Бербок.

«Підтримка Німеччини є непохитною – сьогодні, завтра і післязавтра. Тому що для міцного миру Україні недосить просто виграти війну – ми хочемо, щоб вона стала частиною європейського проєкту миру і процвітання», – додала керівниця зовнішньополітичного відомства Німеччини.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom