НАЗК внесло Weatherford International до списку спонсорів війни 

Share

НАЗК внесло до переліку міжнародних спонсорів війни ірландсько-американського виробника та постачальника нафтовидобувного обладнання Weatherford International.

Про це повідомила пресслужба агентства.

“Нафтовидобувна сфера залишається стратегічно важливою для Росії, бо дозволяє їй використовувати енергоносії як зброю та впливати на інші держави. Хоч на РФ накладені санкції у цій сфері, Weatherford International продовжує працювати з нею, сплачувати там податки на мільйони доларів та забезпечувати технологічні спроможності країни у нафтовій галузі”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, Weatherford International працює в Росії 16 років, створила там понад 2,5 тис. робочих місць та утримує на території РФ сервісні підприємства, бази та підприємства машинобудування.

У Росії Weatherford представлена через ТОВ «Везерфорд Холдингз (Рус)», ТОВ «Везерфорд» та ТОВ «Везерфорт Бизнес Сервис». У 2022 році вони разом сплатили податків до бюджету РФ на понад 15 млн дол.

Серед партнерів Weatherford у Росії є і сумнозвісна нафтова компанія «Роснефть», яка залишається основним замовником її послуг.

Компанія також продовжує бути активним учасником імпортно-експортних операцій з РФ. У період з 24 лютого 2022 року по 31 грудня 2023 року, вона імпортувала товарів в Росію на майже 1,5 млн дол.

В НАЗК зауважують, що Weatherford має чіткий намір продовжувати виконувати чинні контракти та укладати нові договори із замовниками в Росії.