НАЗК внесло китайську CRCC до списку міжнародних спонсорів війни

Share

Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) України внесло до списку міжнародних спонсорів війни другу найбільшу державну будівельну компанію КНР China Railway Construction Corporation (CRCC), яка продовжує працювати в Росії, будуючи метро, мости й автомагістралі. 

Про це повідомляє SilkBridge з посиланням на пресреліз агенства.

"Залізнично-будівельна корпорація CRCC – друга найбільша державна будівельна компанія в КНР. Вона займається будівництвом залізничної інфраструктури в Китаї, зокрема автомагістралей, тунелів, мостів, швидкісних шосе, аеропортів, портів тощо", – йдеться в повідомленні.

CRCC працює в Росії вже 6 років, тобто, вона відкрила своє представництво в країні вже після початку російської агресії 2014 року.

CRCC перебуває під контролем групи China Railway Construction Group, повністю підпорядкованої комітету з контролю та управління державним майном КНР (SASAC).

Зазначено, що наразі КНР займається будівництвом п'ятого етапу шляху, повністю розташованого в Нижегородській області РФ. 

“Також, за повідомленням міжнародних ЗМІ, наприкінці жовтня 2023 року керівництво Росії та Китаю таємно обговорило плани будівництва підводного тунелю, який має з'єднати Росію з тимчасово окупованим Кримом. Підрядником будівництва тунелю під Керченською протокою стане компанія CRCC", – зазначили в НАЗК.

Компанія CRCC забезпечує технологічні можливості агресора, продовжує активно підтримувати економіку Росії й, відповідно, спонсорувати агресію проти України. Спроб засудити війну Росії проти України з боку керівництва компанії не було.