Мінекономіки порадило українським агроекспортерам не використовувати кордон з Польщею

Share

Заступник міністра економіки – торговельний представник України Тарас Качка заявив, що для українських експортерів раціональніше використовувати інші кордони України замість українсько-польського, поки ситуація щодо експорту залишається не визначеною з урядом Польщі.

Про це Качка зазначив на конференції Forbes AgriFood, передає Європейська правда.

“Ми бачимо, що блокування призводить до повної непрогнозованості часу на проходження українсько-польського кордону. Тому очевидно, що раціональне рішення для українських експортерів (агропродукції) – використання інших кордонів”, – наголосив заступник міністра економіки.

Він також висловив думку, що для агропродукції українсько-польський кордон не працюватиме спокійно й належним чином у 2024 році, оскільки зараз видно не розвінчання упередженості щодо української продукції, а навпаки – накопичення упереджень.

“На нас чекає ще дуже і дуже довгий процес пошуку спільної мови, перш ніж зможемо сказати, що українсько-польський кордон сприятливий для торгівлі аграрною продукцією. На жаль, ми це не можемо гарантувати фізично”, – додав Качка.