Метінвест спрямував 15 млн грн на курси тактичної медицини для ЗСУ, їх пройшли 25 тисяч військових

Share

З 2022 року навчання тактичній медицині від благодійного фонду PULSE пройшли 25 тисяч військових в Україні. Завдяки фінансовій підтримці донорів, зокрема, Групи Метінвест, тренінги проводяться безплатно. Компанія у межах мілітарної ініціативи Сталевий Фронт Ріната Ахметова спрямувала на це майже 15 млн грн.

PULSE на постійній основі співпрацює зі 100 військовими частинами та установами. З 2022 року навчання такмеду пройшли 25 тисяч українських захисників. Організація є авторизованим тренінговим центром Національної асоціації екстрених медичних техніків (США).

Зазначається, що усі кошти йдуть на організацію навчання. Першочергово це дозволяє забезпечити матеріально-технічну базу тренінгів: якісні матеріали для відпрацювання навичок, логістику, оплату послуг інструкторів. 

Щоб поширити знання з тактичної медицини серед діючих та майбутніх військових та резервістів, PULSE також ініціював відеопроєкт «Голоси Такмеду». У ньому взяли участь українські митці – актори, співаки, ведучі. Кожен та кожна з них озвучили відео про критичні навички та поняття тактичної медицини, щоб порятунок заговорив голосами, які важко не впізнати.

Серед геров першої серії відео – актори Богдан Бенюк, В’ячеслав Довженко, Даша Малахова, Анна Саліванчук та Михайло Кукуюк, ведучі Олена Кравець та Анатолій Анатоліч, а також вокаліст гурту «Без Обмежень» Сергій Танчинець.