Майже три чверті учасників платформи UBC вже інвестують в економіку України 

Share

Мінекономіки та великий бізнес розпочали роботу над втіленням інвестиційних проєктів в перспективних секторах української економіки, а також обговорили можливості побудови міцних міжнародних партнерств на платформі Ukraine Business Compact (UBC), до якої вже долучились більше ніж 700 міжнародних компаній.

Про це повідомив заступник міністра економіки Володимир Кузьо, передає пресслужба міністерства.

Як зазначається, серед опитаних представників міжнародного бізнесу, які приєднались до UBC, 34% респондентів заявили, що вже інвестують в українську економіку під час війни, а ще 39% – розглядають таку можливість.

За словами Кузьо, Україна активно бере участь у створенні механізмів підтримки інвесторів та пом’якшення ризиків, включаючи ініціативи щодо страхування військових ризиків та надання фінансових гарантій для інвестицій. Уряд тісно співпрацює з міжнародними організаціями та експортно-кредитними агентствами.

Також він повідомив, що Мінекономіки працює над розвитком агенції із залучення інвестицій,  яка буде працювати, як «єдине вікно» для інвесторів, головна ідея – об’єднати разом із міжнародними партнерами зусилля задля залучення і подальшого супроводу інвесторів.

“Ми працюємо над розширенням інфраструктури страхування військових ризиків, яка була запущена минулого року. Цього року ми зарезервували кошти на підтримку значних інвестиційних проєктів та розвитку індустріальних парків. Другий напрямок нашої роботи  спрямований на залучення інвестицій через міжнародні фінансові інституції та інституції фінансування розвитку”, – зауважив заступник міністра.

Крім того, за його словами, Україна очікує поглиблення співпраці з міжнародною діловою спільнотою шляхом залучення українського бізнесу до глобальних ланцюжків виробництва та постачання.