Кабмін включив до реєстру два нових індустріальних парки [AІ+]

Share

Уряд на засіданні прийняв рішення про включення до реєстру індустріальних (промислових) парків два нові парка у Рівненській та Львівській областях.

Про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

Наведені ілюстрації згенеровані штучним інтелектом (АІ) від Bing.

«У пріоритеті уряду – розвиток місцевого бізнесу, нарощування виробництва товарів з високою доданою вартістю та популяризація українського бренду. Нові майданчики для підприємців забезпечать майже 4 тис. робочих місць у різних сферах діяльності. Також це додаткові можливості для інвестицій у переробні підприємства та у відновлення України – в цілому», – зазначив заступник міністра економіки Віталій Кіндратів.

Так, в індустріальному парку «Форментор» (Рівненська обл.) на площі 28,1 га буде створено 1400 нових робочих місць у сферах переробної промисловості, інформації та телекомунікацій, альтернативної енергетики, машинобудування, переробки та утилізації відходів, науково-технічній діяльності та ін.

Зокрема, на підприємстві вироблятимуть харчові продукти, напої, основні фармацевтичні продукти й препарати, іншу хімічну продукцію.

Інший індустріальний парк – «ІнПарк Борислав» (Львівська обл.) на площі 20 га – забезпечить 2 300 нових робочих місць у переробній промисловості (виробництво меблів, транспортних засобів), науково-технічній діяльності та інших суміжних галузях.

“За останні пів року бачимо прогрес у створенні нових індустріальних парків. Для їх розвитку цього року в бюджеті закладено 1 млрд грн”, – відзначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Своєю чергою Кабмін на засіданні ухвалив рішення про вилучення з реєстру чотирьох індустріальних парків у трьох областях.

Мова йде про “Перший український індустріальний парк”, BIONIC Hill, “АзовАкваІнвест” та “Енергія”.

Причиною цьому стали “неподання уповноваженому державному органу звітів про функціонування індустріального парку протягом двох звітних періодів поспіль” і “неукладення договору про створення та функціонування індустріального парку протягом двох років із дня прийняття рішення про його створення”.

“Виключення індустріального парку з реєстру не є підставою для його ліквідації. Він може бути повторно включений до нього не раніше як через 6 місяців”, – зауважила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко.