Кабмін дозволив ЕКА страхувати інвестиції українських компаній

Share

Уряд дозволив “Експортно-кредитному агентству України” страхувати інвестиції українських компаній у створення об’єктів та інфраструктури, необхідних для розвитку переробної промисловості та експорту товарів.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Наведені ілюстрації згенеровані штучним інтелектом (АІ) від Bing.

“Вносимо зміни до статуту “Експортно-кредитного агентства України”, що дозволить страхувати нові інвестиції від ризиків війни. Це стосується як іноземних інвестицій, так і українських компаній, які будуть вкладати кошти в нашу економіку та розвивати експорт”, – зазначив Шмигаль.

Своєю чергою представник уряду у ВР Тарас Мельничук уточнив, що рішенням уряду статут ПрАТ “Експортно-кредитне агентство” викладено у новій редакції.

“Розширено завдання товариства щодо захисту українських експортерів від ризику фінансових втрат, повʼязаних з інвестиціями у створення об’єктів та інфраструктури, необхідних для розвитку переробної промисловості та експорту товарів (робіт, послуг) українського походження, шляхом страхування, перестрахування”, – підкреслив Мельничук.

Він додав, що для цього ЕКУ дозволили залучати міжнародну фінансову допомогу від міжнародних та іноземних фінансових організацій, урядів іноземних держав, іноземних банків та експортних агентств.