“ДТЕК Мережі” переробив 3,5 тисячі тонн відходів у 2023 році

Share

Оператори системи розподілу (ОСР) “ДТЕК Мережі” у 2023 році переробили 3,5 тисячі тонн різного роду відходів.

Про це повідомила пресслужба компанії.

“В ОСР “ДТЕК Мережі” працює ефективна система поводження з відходами. Вона побудована на принципах циркулярної економіки й лише минулого року допомогла передати на переробку для повторного використання понад 3,5 тисячі тонн різного роду відходів”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, минулого року на підприємства ОСР ДТЕК Мережі в Києві, Дніпропетровській, Одеській, Донецькій та Київській областях відправили на переробку для повторного використання понад 3,5 тисячі тонн відходів — близько 25% від загальної кількості. Це зокрема будівельні матеріали, використані шини, макулатура, скло, оргтехніка, нафтопродукти тощо.

“Наші підприємства попри війну, продовжують втілювати принципи циркулярної економіки, зокрема, в частині поводження з відходами. Збирають окремо, зберігають в спеціальних умовах та відправляють на повторну переробку та використання”, – зазначила керівник відділу екологічної безпеки ДТЕК Мережі Олена Потапенко.

Вона додала, що завдяки цьому, за останні три роки друге життя отримали майже 20 тисяч тонн виробничих відходів ОСР ДТЕК Мережі. Наприклад, понад 15 тисяч тонн залізобетонних опор були використані у будівництві та для виробництва вторинного щебеню.

Крім того, для роздільного збору відходів в ОСР використовуються понад 2 тисячі промаркованих місткостей (контейнерів). Усе організовано таким чином, щоб унеможливити негативний вплив на довкілля та максимально спрямовувати відходи на переробку та повторне використання.