Данія виділяє 300 млн крон на підтримку свого бізнесу в Україні 

Share

Уряд Данії виділяє додаткові кошти для дансько-українського фонду, який сприяє залученню інвестицій з боку данських компаній в Україну.

Про це міністр бізнесу Данії Мортен Бедскоу заявив під час другого інвестиційного форуму з відбудови України, передає пресслужба Мінекономіки України.

Йдеться про щонайменше 300 млн крон або приблизно $43 млн для данських компаній, які інвестують та реалізують бізнес-проєкти в Україні.

«Завдяки дансько-українському фонду ми отримуємо таку необхідну військову та гуманітарну допомогу, а бізнес – широкий спектр комерційного фінансування та інструментів зниження ризиків для компаній, які інвестують і торгують з українськими партнерами. Це важливий вклад у наше відновлення, адже його основою буде саме приватний сектор. І данський бізнес вже цей вклад робить. Понад 100 компаній здійснюють комерційну діяльність з Україною», – зазначила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко.

Своєю чергою данські урядовці відзначили, що й далі допомагатимуть Україні, бо від цього залежить доля всього світу. Тож було вирішено розширити можливості Дансько-українського фонду, щоб данські компанії активніше інвестували в Україну і були захищені від потенційних ризиків.

Як повідомлялося раніше, уряд Данії заснував дансько-український фонд у березні 2023 року.  Він координує зусилля Данії, спрямовані на довгострокову підтримку України у військовій, гуманітарній та економічній сферах.