Атаки РФ пошкодили всі енергоблоки Бурштинської та Ладижинської ТЕС – ДТЕК

Share

Внаслідок російського ракетного обстрілу, який відбувся 22 березня, постраждали всі ТЕС енергохолдингу ДТЕК – Бурштинська та Ладижинська.

Про це в інтерв’ю ЕП повідомив виконавчий директор компанії Дмитро Сахарук.

“Дуже багато руйнувань в енергетиці, перш за все, постраждала генерація. Ми втратили 50% встановленої потужності. Постраждали дві наші станції: “Бурштинська” і “Ладижинська”, – зазначив Сахарук.

Він зауважив, що енергоблоки в різному ступені руйнації: від повної до понад 50%.

Також він підкреслив, що загалом по країні дуже серйозна руйнація, яка буде вимагати навіть не місяців на відновлення.

“Можливо, один-два блоки почнуть працювати раніше, але загалом це 6, 12, 24 місяці або навіть більше. Поступово будемо відновлювати. Після дефектації стане зрозуміло, якого обладнання не вистачає. Зараз критично необхідні трансформатори. Нам потрібно близько десяти одиниць”, – наголосив Сахарук.

За його словами, за попередньою оцінкою, великого обладнання зруйновано на близько 200 млн дол. Це лише обладнання. Плюс роботи – ще 40-50%.

Своєю чергою відновлювати роботу своїх ТЕС ДТЕК збирається частково власним коштом.

“Масштаб руйнувань колосальний, тому без підтримки міжнародних донорів компаніям не відновитися. Міненерго консолідує потребу за всіма компаніями. Міністерство має надіслати донорам запит і вони будуть дивитися, як це можна профінансувати. Без донорських грошей ми не зможемо це зробити, тому що не буде обладнання. Роботи будемо фінансувати за власний кошт”, – наголосив виконавчий директор ДТЕК.