Американський бізнес зацікавлений інвестувати в ОПК України

Share

Іноземні інвестори зацікавлені у партнерстві з вітчизняним ОПК і готові розглядати різні формати взаємодії.

Про це йшлося під час зустрічі представників Мінстратегпрому та Укроборонпрому з членами керівної команди американської інвестиційної компанії MITS Capital.

Зазначається, що українські зброярі розповіли про поточний стан вітчизняного оборонно-промислового комплексу, а також окреслили перспективні напрямки, до розвитку яких запрошують долучатися іноземних партнерів та інвесторів.

«Нам необхідно не лише масштабувати виробництво, але й впроваджувати сучасні технологічні рішення. Все це потребує інвестицій, які ми прагнемо залучити як до приватного, так і до державного сектору нашої оборонки», – підкреслила заступниця міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Ганна Гвоздяр.

Представники MITS Capital наголосили, що готові швидко залучати до українського оборонно-промислового комплексу іноземний капітал. Серед пріоритетних напрямків: наземні, морські та повітряні безпілотники, РЕБ, софт і штучний інтелект, боєприпаси тощо.

«Наша компанія у партнерстві з American University Kyiv уже запустила акселератор для оборонних стартапів. Наразі ми працюємо над створенням фонду для інвестування в інноваційні програми та проєкти українського ОПК», – відзначив генеральний партнер і член керівної команди MITS Capital Перрі Бойл.