У ВР зареєстрували законопроєкт щодо вирішення проблем з прибутком підприємств ОПК – Мінекономіки

Share

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, ухвалення якого раз і назавжди вирішить проблему із трактуванням норм щодо прибутку підприємств ОПК на користь бізнесу. 

Про це повідомила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко, передає пресслужба міністерства. 

За словами Свириденко, проєкт закону №10454, до розробки якого було активно залучене Мінекономіки, є невідкладним, а отже, буде розглянутий в найкоротші терміни. 

«Розвиток українського ОПК, підприємств, які працюють на безпеку та оборону – гарантія забезпечення обороноздатності нашої держави та драйвер зростання економіки країни. Оборонний сектор вже забезпечив “плюс” 3,6% до ВВП країни, але його можливості значно більші», – зазначила Свириденко.

Говорячи про вирішення питання підприємств, щодо яких ДАСУ склала акти ревізій з висновком щодо неправомірності включення прибутку в ціну товару, міністерка акцентувала, що за наполяганням Мінекономіки проєкт закону №10454 матиме ретроспективне застосування. 

“А отже, з його ухваленням проблема буде вирішена для всіх підприємств, які з початку дії воєнного стану виконували державні оборонні замовлення”, – наголосила Свириденко. 

Водночас вона нагадала, що президент Володимир Зеленський підписав низку рішень, покликаних припинити тиск на бізнес, забезпечити його захист та спрямованих на підтримку вітчизняного виробника.

Також під час зустрічі були обговорені питання бронювання працівників підприємств, які є головними виконавцями оборонних закупівель, та підприємств, що беруть участь у виробництві продукції для сфери оборони, страхування воєнних ризиків, форс-мажорів у процесі виконання оборонних держзамовлень, доступу до фінансування підприємств, що виконують оборонні держзамовлення.