Українська промисловість в грудні збільшила споживання е/е на понад 37%

Share

Українська промисловість почала споживати відчутно більше електроенергії, зокрема у грудні 2023 року обсяги споживання з її боку зросли на 37,6 %. 

Про це повідомила пресслужба Міненерго. 

Торік у листопаді промислові підприємства наростили споживання електроенергії більш ніж на 25,7% порівняно з аналогічним періодом 2022 року (2,26 млрд кВт проти 1,79 млрд кВт). 

«Збільшення обсягів споживання електроенергії промисловістю і, як результат, – зростання національної економіки стали можливі, зокрема, завдяки стабільній роботі енергосистеми. Попри атаки ворога, з лютого минулого року нам вдалося забезпечити безперебійне електропостачання як промисловості, так і побутових споживачів», – зазначив міністр енергетики Герман Галущенко. 

Обсяги споживання електроенергії населенням також збільшилися. У грудні 2023 року українці збільшили споживання електроенергії на понад 11% у порівнянні з аналогічним періодом 2022 року.  

Зокрема, завдяки оптимізованій та якісній ремонтній кампанії на АЕС було вироблено на 10% більше електроенергії, ніж планувалося згідно з прогнозним балансом ОЕС на 2023 рік. 

Гідроелектростанції перевищили прогнозний показник виробітку електроенергії на 37%. Дещо покращили прогнозні показники виробництва й альтернативні джерела енергії, виробивши на 2% більше від прогнозного обсягу. 

Водночас теплові електростанції показали суттєве відхилення від прогнозних показників генерації. На ТЕС виробили на 24% менше електроенергії, ніж було передбачено прогнозом, для ТЕЦ цей показник менший на 10 %.