Європа збільшила можливість для імпорту е/е в Україну

Share

Європейська мережа операторів системи передачі континентальної Європи ENTSO-E збільшила обсяги пропускної спроможності міждержавних інтерконекторів для імпорту електроенергії в Україну та Молдову до 1200 МВт

Завдяки цьому максимальна доступна пропускна спроможність для імпорту електроенергії із зони континентальної Європи до блоку Україна/Молдова збільшиться на 150 МВт, передає «Бізнес.Цензор» із посиланням на НЕК «Укренерго».

«Нині імпорт електроенергії з ЄС є значним джерелом покриття можливого дефіциту в українській енергосистемі. Разом з операторами європейської енергосистеми «Укренерго» продовжує роботу з поступового збільшення пропускної спроможності інтерконекторів, яка доступна для комерційних обмінів електроенергію між ЄС та Україною і Молдовою», – зазначається у повідомленні.

18 квітня ENTSO-E збільшила технічну можливість для імпорту електроенергії з Європи до України/Молдови до 1050 МВт. Технічна можливість для експорту з України/Молдови до Європи становить 400 МВт.

Нагадаємо, ENTSO-E прийняла рішення про поетапне розширення пропускної спроможності для імпорту/експорту електроенергії 7 червня 2022 року. Комерційні обміни електроенергією з Європою розпочалися 30 червня.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom