Мінінфраструктури співпрацює з парламентом Норвегії для фінансування інфраструктурних проєктів на 2024 рік

Share

Команда Мінінфраструктури зустрілася з делегацією постійного комітету у закордонних справах та з питань оборони парламенту Норвегії на чолі з головою комітету Іне Еріксен Сорейде, передає пресслужба міністерства. 

У фокусі зустрічі – практичні кроки для подальшого впровадження «Програми Нансена» в Україні, зокрема у забезпеченні потреб українців у житлі.

“Цьогоріч ми фокусуємось на відновленні житла через програми державної грошової допомоги на ремонти – більше 35 тисяч родин отримали таку допомогу. Наприкінці року запущена програма компенсацій тим, чиє житло не підлягає відновленню. Станом на сьогодні майже 300 родин вже придбали нове житло”, – зазначив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Від додав, що міністерство паралельно працює над відновленням критичної та соціальної інфраструктури. 

“Для прозорого та підзвітного відновлення вже запущена державна цифрова екосистема DREAM, яка по суті є «єдиним вікном» для управління проєктами відновлення й модернізації – як для громад, так і для донорів та інвесторів”, – зауважив міністр. 

Зазначимо, що «Програма Нансена» прийнята урядом Норвегії у лютому минулого року для надання Україні довгострокової допомоги. Щороку Україна отримуватиме понад €1,3 мільярда (15 мільярдів норвезьких крон).

Як повідомлялося раніше, у грудні 2023 уряд Норвегії виділив близько $100 млн Україні на відновлення інфраструктури після ракетних ударів РФ. До цього Норвегія надала 300 млн крон бюджетної підтримки Україні через Світовий банк.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom