Українські компанії збільшили кількість перевезень до Польщі у 2023 році

Share

Українські компанії збільшили кількість перевезень до Польщі у 2023 році за рахунок імпорту палива та гуманітарних вантажів.

Про це повідомила пресслужба Мінвідновлення. 

Так, у 2023 році (січень-листопад) українські перевізники виконали 362 тисячі перевезень до Польщі, із яких 68 тисяч – це перевезення палива та ще близько 15 тисяч – перевезення гуманітарних вантажів. 

Таким чином, кількість саме комерційних перевезень становить 280 тисяч за 11 місяців минулого року.  Для порівняння, у 2021 році українські водії виконали 229 тисяч перевезень до Польщі, у 2022 – 307 тисяч. 

«Ключова причина зростання кількості перевезень українських компаній – це реакція на наслідки російської збройної агресії. Перевезення палива, гуманітарних та військових вантажів – займають близько 20% із загальної структури всіх перевезень. Разом з тим, українські перевізники виконують рейси по всій Україні. Вони перевозять товари до Харкова, Одеси, Запоріжжя та інших прифронтових регіонів, куди рейси міжнародних перевізників у більшості випадків не виконуються в силу безпекових причин», – наголосив віцепрем?єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков. 

Він додав, що разом з тим, минулого року (січень-листопад) польські перевізники виконали трохи більше 132 тисяч перевезень до України. У співвідношенні комерційних двосторонніх перевезень між країнами вони займають 33% на ринку, а українські перевізники – 67%. До широкомасштабного вторгнення частка ринку двосторонніх перевезень була на рівні 40% і 60% між польськими та українськими перевізниками відповідно.