П’ять італійських компаній долучилися до Альянсу оборонних індустрій

Share

П'ять італійських компаній, які виробляють широкий спектр озброєння, військової техніки та оборонних систем, долучилися до Альянсу оборонних індустрій.

Про це йшлося на зустрічі Мінстратегпрома з італійською делегацією на чолі з заступником Міноборони Італії генерал-лейтенантом Люціано Портолано, передає пресслужба українського міністерства. 

Компанії, які увійшли до Альянсу: Leonardo S.p.A., Fincantieri, Elettronica, Iveco Defense Vehicles та FAE Group S.p.A. 

“Нині Альянс оборонних індустрій налічує 74 компанії з понад 20 країн світу, які висловили готовність сприяти розвитку українського ОПК”, – підкреслили в міністерстві. 

Зазначається, що сторони на зустрічі обговорили співпрацю в різних секторах ОПК, що має суттєво посилити обороноздатність України. Промислові та технологічні лідери в оборонній та безпековій галузях Італії запропонували свої проєкти для реалізації. Також йшлося про кооперацію італійських та українських виробників продукції військового призначення.

Серед іншого, італійські компанії висловили зацікавленість у співробітництві в авіаційній галузі, розмінуванні України, виробництві бронеавтомобілів, захисті повітряного простору, обміні технологічними інноваціями. Що стосується останнього, то уряд Італії виділяє окремі кошти, частина яких буде спрямована на розвиток військових інновацій саме в Україні. Окрім цього, до розвитку українських  технологій буде залучено італійські наукові інституції.

Як повідомлялося раніше, у вересні в Києві за участю президента Володимира Зеленського відбувся перший Міжнародний форум оборонних індустрій (DFNC1), що об’єднав 252 компанії з понад 30 країн.