Уряд профінансував гранти на переробку на 2,62 млрд у 2023 році

Share

За час дії урядової грантової програми для переробних підприємств, через портал Дія надійшло 3086 заявок. Мінекономіки ухвалило 650 позитивних рішень на загальну суму 2 619 600,0 тис. грн.

Про це повідомила пресслужба міністерства. 

Зазначено, що умовою видачі грантів є створення підприємствами до 25 нових робочих місць, тож з моменту старту програми роботу отримали майже 10 тисяч людей.

За статистикою, серед переробних компаній, котрі подаються на гранти найпопулярнішими були такі види діяльності:
• Виробництво харчових продуктів;
• Оброблення деревини та виготовлення виробів з деревини та корка, крім меблів; виготовлення виробів із соломки та рослинних матеріалів для плетіння;
• Виробництво готових металевих виробів, крім машин і устаткування;
• Виробництво меблів.

В міністерстві підкреслили, що розвиток вітчизняного виробництва – необхідна умова збільшення стійкості економіки України. Перехід від сировинного спрямування економіки до переробки є нагальним пріоритетом для держави. Зараз це питання нашої національної безпеки, адже чим спроможнішими будуть наші переробні підприємства, тим більше податків надходитиме у бюджет і тим більше ми матимемо ресурсів, щоб підтримувати наш сектор безпеки та оборони.

«У 2023 році державна програма 5-7-9 стала чи не єдиним джерелом доступного фінансування – більшість нових кредитів видано саме у межах цієї програми. За 2023 рік завдяки закладеним у бюджеті 16 млрд грн, ми змогли профінансувати кредитний портфель у 130 млрд грн», – зауважила перший віцепрем'єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко.