Україна запросила термінову зустріч з донорами щодо невідкладної фіндопомоги

Share

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль запросив термінову зустріч із міжнародними донорами, оскільки Київ зіткнувся з "виключно високою невизначеністю" щодо бюджету на початку 2024 року.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на лист прем'єра на адресу міжвідомчої донорської координаційної платформи (MDCP).

«Для підтримки макроекономічної стабільності вкрай важливо, щоб ми отримували достатнє, оперативне та передбачуване зовнішнє фінансування, починаючи з січня 2024 року», – наголосив Шмигаль у листі.

Прем’єр-міністр зазначив, що MDCP має зосереджуватися на нагальних потребах – підтримці роботи уряду із виплат вчителям, держслужбовцям і пенсіонерам, – а не на довгостроковій діяльності, такії як координація ресурсів для відновлення після війни.

"Навряд чи можливо вести будь-яку дискусію про проєкти відновлення та відбудову, коли ми боремося за виконання пріоритетів виживання до 2024 році", – зауважив Шмигаль. 

Шмигаль закликав донорів провести зустріч у січні перед запланованою зустріччю наступного місяця.

«Ми не можемо чекати до березня, щоб профінансувати наші соціальні потреби», – підкреслив Шмигаль. 

При цьому додав, що «Україна докладе всіх необхідних зусиль, щоб ліквідувати дефіцит фінансування, але своєчасна підтримка зараз потрібна як ніколи».

Водночас Bloomberg вказує, що незрозуміло, як оотримувачі відреагували на лист і чи погодилися вони провести зустріч раніше.