Після відновлення малої приватизації держбюджет отримав понад 4 млрд грн

Share

Понад 4 млрд грн отримав держбюджет від продажу державного майна з моменту відновлення малої приватизації у вересні 2022 року

Нових власників знайшли для 439 збиткових державних активів. В середньому майже 5 підприємців змагаються за кожен актив – загалом в приватизації взяли участь понад 2000 українських бізнесменів, передає прес-служба Фонду державного майна.

Нові власники додатково мають сплатити 960 млн грн боргів підприємств перед працівниками та бюджетом, а також 680 млн грн ПДВ (20% від переможних пропозицій на аукціонах).

Серед найбільших активів, які продав ФДМУ:

  • готель «Ермітаж» у Києві – 311 млн грн
  • ДП «Укроборонресурси» у Києві – 210 млн грн
  • ДП «Рівнеторф» – 205 млн грн
  • морський порт «Усть-Дунайськ» – 201 млн грн
  • АТ «Львівський ювелірний завод» – 185 млн грн.

В найближчих планах малої приватизації – пошук нових власників для декількох десятків державних активів. Наприклад, ФДМУ оголосив торги з продажу Зарубинського спиртзаводу (стартова ціна 245,4 млн грн, аукціон запланований на 2 жовтня), «Волиньторфу» (190,2 млн грн, 6 жовтня), Нігинського кар’єру (26,5 млн грн, 5 жовтня) тощо.

«Сьогодні перед нами стоїть ще більший виклик – продаж активів великої приватизації та санкційного майна. Це дозволить залучити міжнародні інвестиції та отримати ще більше коштів для бюджету», – зазначив в.о. голови ФДМУ Олександр Федоришин.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom