Для відбудови та розвитку енергосектору України необхідне залучення сталого фінансування – Міненерго

Share

Міненерго розробило керівні принципи та рекомендації для залучення сталого фінансування, необхідного для відбудови та розвитку енергосектору України.

Про це повідомила пресслужба міністерства. 

Напрацьований документ презентовано понад 60 представникам найбільших енергетичних компаній під час онлайн-заходу, організованого міністерством енергетики спільно з офісом підтримки реформ Міненерго та за участі KPMG Україна.

Зазначено, що документ окреслює ключові принципи, види та інструменти фінансування, таксономію економічної діяльності для перевірки проєктів на рівень їх сталості, містить набір вимог та рекомендацій від передових МФО, агенцій з розвитку та фондів для виділення сталого фінансування, необхідного для відбудови енергетичного сектору України.

«Розроблення цього документа – черговий доказ того, що Україна віддана ідеї «зеленого» відновлення. Запорукою його впровадження і є залучення саме «зеленого фінансування», – зазначила заступник міністра енергетики Світлана Гринчук.

Зокрема під час обговорення документа були порушені питання верифікації проєктів, можливості виділення фінансування на проєкти в атомній галузі та відновлення мереж.