ЄС підтримуватиме енергетичний сектор України, – Міненерго

Share

У Брюсселі пройшло засідання міністрів енергетики країн ЄС, у якому взяв участь міністр енергетики України Герман Галущенко

Про це повідомляє прес-служба українського відомства.

Віце-прем’єр-міністр і міністр енергетики, бізнесу та промисловості Швеції Ебба Буш наголосила, що всі учасники засідання висловили солідарність з Україною і обговорили подальші кроки щодо підтримки українського енергетичного сектору, який продовжує зазнавати прицільних російських атак.

«Європейський Союз вже ухвалив низку рішень щодо підтримки енергетичного сектору України і постачання близько 5 млн позицій різного обладнання та матеріалів. Ми маємо продовжувати цю допомогу. Ми переконані, що незабаром Україна виграє війну і розпочне відбудову і відновлення, і ЄС буде відданим партнером цього процесу», – зазначила Буш.

Вона підкреслила, що підтримка України і українського народу у боротьбі проти агресора є одним із пріоритетів Швеції під час головування в ЄС.

Галущенко подякував ЄС за солідарність з Україною, наголосивши, що Росія атакує не тільки українську енергетичну систему, її метою є руйнування єдності європейської спільноти, зокрема у питаннях підтримки України.

«Ми маємо залишатися консолідованими, адже Україна – це частина європейської родини, і ми, безперечно, станемо членом ЄС. І це є відчуттям наших захисників на передовій – вони воюють також і за українське членство в ЄС», – зазначив Галущенко.

Міністр наголосив, що під час засідання обговорювалась необхідність збереження санкцій проти Росії, конкретні напрямки, в яких вони можуть бути посилені, зокрема у ядерній галузі.

«Важливо вже зараз надіслати сигнал, що Росії, яка порушує ключові принципи ядерної і радіаційної безпеки своїми діями в Україні, не повинно бути на європейських ринках», – підкреслив він.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom