Польща збільшила кількість перевірок українських перевізників

Share

Польща посилила контроль за українськими перевізниками, збільшивши кількість їх перевірок. Через що послаблень очікувати не варто.

Про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач під час зустрічі з українськими перевізниками, передає agroperspectiva.

За його словами, на одній із пресконференцій міністр інфраструктури Польщі повідомив про 15 тис. перевірених українських автомобілів. У низці випадків було виявлено порушення водіями режиму відпочинку і роботи, технічного стану транспортних засобів, відсутність аптечок, також виникали питання щодо наявності необхідних документів.

Крім того, про порушення, які виявляють в українських перевізників, заявляли представники Болгарії на зустрічі міністрів транспорту в Європейській комісії.

Заступник міністра закликав перевізників зменшити кількість допущених порушень, щоб не створювати проблем під час пролонгації угоди про лібералізацію перевезень, так званого транспортного безвізу в майбутньому.

«Зважаючи на питання потенційного продовження угоди про лібералізацію перевезень, дуже важливо, щоб усіх вимог цієї угоди було дотримано, і щоб українська сторона якісно виконувала цю угоду. Висувається чимало вимог до перевізників, і ми хочемо, щоб наші перевізники були зразковими й в Україні, і на європейському ринку», – наголосив Деркач.

Він також нагадав, що угода про лібералізацію забороняє українським перевізникам виконувати каботажні перевезення на території ЄС і поки що випадків порушення цієї норми не фіксувалося. 

«Можливо, поодинокі випадки і були, але на сьогодні офіційних даних нам не надала жодна з країн. І це дуже хороша історія», – резюмував заступник міністра. 

Як повідомлялося раніше, 11 грудня блокада пункту пропуску «Ягодин – Дорогуськ», що на українсько-польському кордоні була завершена.