Через блокаду словацьких перевізників митники скеровують фури до КПП з Угорщиною та Румунією

Share

Закарпатська митниця у зв'язку з акцією протесту словацьких перевізників перед КПП «Вишнє Нємецьке – Ужгород» скеровує вантажівки на пункти пропуску Угорщини та Румунії. 

Про це повідомила пресслужба митниці.

“Після оголошення продовження акції протесту словацькими перевізниками перед КПП «Вишнє Нємецьке – Ужгород», 11 грудня, починаючи з 16 год к.ч. було заблоковано рух вантажівок у напрямку з України в Словаччину”, – йдеться в повідомленні. 

Що стосується в’їзду великогабаритних транспортних засобів зі Словаччини, то протестувальники не перешкоджають їхньому руху на митну територію України.

Як зауважили в митниці, пасажирський напрямок і надалі працює в обидва напрямки в штатному режимі.

“Задля уникнення накопичення черг перед КПП «Ужгород-Вишнє Нємецьке», Закарпатська митниця скеровує перевізників на найближчі для перетину кордону КПП «Чоп – Захонь», що на кордоні з Угорщиною, або «Дякове – Халмеу» – з Румунією”, – підкреслили в пресслужбі. 

Щодо українсько-угорського кордону, то за інформацією угорських митників на їхньому боці також відбувається анонсована угорськими перевізниками демонстрація. Проте без блокування чи ускладнення руху для вантажівок.

Тож, станом на ранок 12 грудня, ситуація на митних постах Закарпатської митниці, передбачених для оформлення та пропуску великогабаритного транспорту, наступна:

На п/п «Ужгород – Вишнє Нємецьке» перебували 30 вантажних автомобілів на виїзд (єЧерга – 1262 т/з), на в’їзд – 500. На п/п «Чоп (Тиса) – Захонь» на виїзд очікують 60 (єЧерга – 3052 т/з); на в’їзд – 550. На п/п «Дякове – Халмеу» на виїзд очікують 30 автомобілів (єЧерга – 875 т/з), на в'їзд – 200 т/з.