Мінекономіки провело консультації з ЄС щодо інвестиційної рамкової програми в межах Ukraine Facility

Share

4 грудня в міністерстві економіки відбулися консультації з делегацією Європейського Союзу стосовно Складової II програми Ukraine Facility на 2024-2027 роки.

Про це повідомляє пресслужба міністерства. 

Зазначено, що складова II передбачає створення спеціального інвестиційного механізму обсягом 8 млрд євро для зниження ризиків фінансування програм у пріоритетних секторах, завдяки чому приватні інвестори зможуть отримати фінансування інвестиційних проєктів через міжнародні фінансові інституції.

Ключовими темами обговорення під час консультацій з представниками ЄС стали умови функціонування інвестиційної рамкової програми в межах Ukraine Facility, залучення публічних та приватних інвестицій та координація зусиль МФО. 

Також важливими для обговорення стали аспекти формування портфеля проєктів у державному та приватному секторах, а також найкращих практик з метою аналізу ефективності державних інвестиційних проєктів та проєктів залучення приватних інвестицій.

Як підкреслив заступник міністра економіки Володимир Кузьо, вище зазначені 8 млрд євро Україна не отримає напряму. 

“Фінансування буде направлено через ЄБРР, ЄІБ та інші європейські міжнародні фінансові інституції та двосторонні агенції з розвитку. Загальний очікуваний обсяг інвестицій, який ми зможемо залучити завдяки цьому інструменту, оцінюється у близько 40 млрд євро”, – зазначив Кузьо.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom