Україна та Болгарія узгодили режим ліцензування експорту агропродукції

Share

Україна та Болгарія узгодили деталі запровадження режиму ліцензування експорту українського насіння соняшнику, ріпаку, кукурудзи та пшениці.

Про це повідомила пресслужба міністерства аграрної політики Болгарії, передає "Європейська правда".

Зазначено, що узгодження відбулось під час онлайн зустрічі профільних болгарського міністра агрополітики Кирила Ватєва з українським колегою Миколою Сольським.

"Міністерство сільського господарства і продовольства дотримало свою обіцянку до 30 листопада максимально обмежити імпорт цієї сільгосппродукції, згідно з меморандумом, укладеним між урядом та Ініціативним комітетом протестувальників фермерів", – зауважив болгарський міністр.

Зокрема він підкреслив, що після закінчення цього періоду Україна та Болгарія "суворо стежитимуть за тим, щоб не було спотворень ринку і щоб не було підірвано інтереси болгарських виробників, переробників і споживачів".

Країни й надалі погодились продовжувати імпорт і обмін даними.

Як повідомлялося раніше, Болгарія, Польща, Угорщина, Словаччина та Румунія наполягають перед Єврокомісією на продовженні фінансової допомоги агровиробникам, які постраждали від імпорту українського зерна, протягом 2024 року.