Світовий банк надасть Україні 1,2 млрд доларів на соцвиплати

Share

Україна отримає від Світового банку 1,2 млрд дол. із цільового фонду з надання необхідної кредитної допомоги (ADVANCE Ukraine), що підтримується урядом Японії. Кошти підуть на соціальні виплати українцям. 

Про це повідомляє пресслужба банку.

Зазначається, що 30 листопада було затверджено новий проєкт Світового банку "Інвестиції у соціальний захист задля підвищення охоплення, стійкості та ефективності (INSPIRE)".

Проєкт забезпечить фінансування 29 видів соціальних виплат найбільш вразливим верствам населення України, які постраждали від наслідків широкомасштабного вторгнення Росії в Україну.

"Очікується, що даний проєкт охопить майже 10 мільйонів українців у час найбільших для них потреб. Він посилить спроможність уряду України надавати соціальну підтримку бідним і вразливим верствам населення у критичний час, коли наближається зима і мільйони українців потребують додаткової допомоги для оплати рахунків та обігріву своїх осель", – зазначив Регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи Аруп Банерджі.

В банку також підкреслили, що, після вторгнення Росії в Україну мобілізована Світовим банком допомога дозволила уряду України надавати основні державні послуги, які охоплюють понад 15 мільйонів українців.

Загалом Світовий банк вже мобілізував понад 38 млрд дол. екстреного фінансування на підтримку України, включно із зобов'язаннями та гарантіями різних країн.