Рада ЄС затвердила надання Україні 18 млрд євро у 2023 році

Share

Рада Європейського Союзу досягла згоди щодо пакету законопроєктів, який дозволить ЄС виділити Україні фінансову допомогу у 2023 році у розмірі 18 млрд євро

Зазначається, що пропозиція буде подана до Європейського парламенту для можливого остаточного ухвалення вже наступного тижня, передає «Бізнес.Цензор».

«Україна може розраховувати на ЄС. Ми продовжуватимемо підтримувати Україну, в тому числі фінансово, скільки потрібно. Законодавство, яке ми сьогодні ухвалили, означає, що Україна може розраховувати на регулярну фінансову допомогу від ЄС протягом 2023 року», – наголосив міністр фінансів Чехії Збинек Станюра.

Зазначається, що сума позики Україні в 2023 році становитиме 18 млрд євро з пільговим періодом на 10 років. Держави-члени покриватимуть основну частину процентних витрат за рахунок зовнішніх цільових доходів. Гарантії для цих запозичень нададуть або бюджет ЄС, або країни-члени.

Метою ініціативи є надання короткострокової фіндопомоги, фінансування негайних потреб України, відновлення критичної інфраструктури та початкової підтримки сталого післявоєнного відновлення.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom