Словаччина продовжила заборону на імпорт української агропродукції

Share

Уряд Словаччини на чолі з прем’єр-міністром Робертом Фіцо ухвалив 29 листопада рішення продовжити заборону на імпорт сільськогосподарської продукції з України та посилити правила транзиту. 

Про це повідомляє Novinky.cz.

Зазначено, що окрім пшениці, кукурудзи, насіння ріпаку та соняшнику заборона буде поширена на імпорт меду, цукру, солоду та сої.

Згідно з пропозицією міністра сільського господарства Річарда Такача, транзит всієї іншої сільськогосподарської продукції та продуктів харчування з України підлягатиме митному закриттю. На практиці це означає, що відправлення будуть опломбовані. 

Своєю чергою, міністерство сільського господарства у пропозиції зазначило, що заходи необхідні, в тому числі, через відсутність загальноєвропейського рішення щодо українських товарів.

Як повідомлялося раніше, Єврокомісія оголосила, що не буде продовжувати обмеження на імпорт сільгосппродукції з України після 15 вересня. При цьому, Польща, Словаччина та Угорщина оголосили про односторонні обмеження на імпорт українського зерна. Словацька заборона імпорту українського зерна впроваджена до кінця 2023 року.