США скасували антидемпінговий захід на імпорт крученого дроту з України

Share

Міністерство торгівлі США вперше скасувало антидемпінговий захід, що застосовувався до української металургійної продукції. 

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки. 

16 листопада 2023 року за результатами адміністративного перегляду антидемпінгових заходів щодо імпорту до США крученого дроту походженням з України американське міністерство визначила демпінгову маржу для імпорту крученого дроту на рівні 0 %, яка до цього становила 19,30 % та діяла з 2021 року.

Зазначено, що наразі діє 7 антидемпінгових заходів щодо імпорту з України таких товарів як феросилікомарганець; арматура; прокат гарячекатаний плоский в рулонах; прокат вуглецевий гарячекатаний плоский не в рулонах; сталеві труби; катанка з вуглецевої й легованої сталі; безшовні труби.

Водночас у міністерстві підкреслили, що з 1 листопада 2023 року розпочалися процедури переглядів Комісією США з міжнародної торгівлі антидемпінгових заходів щодо імпорту в США феросилікомарганцю походженням з України у зв’язку із закінченням строку їх застосування, а також арматури та прутків з вуглецевої й легованої сталі походженням з України у зв’язку із закінченням строку їх застосування.

Як повідомлялося раніше, під час огляду торгової політики у СОТ, який відбувся у 2022 році, Україна просила скасувати всі чинні антидемпінгові заходи через війну, яка призвела до суттєвої зміни обставин в Україні.

Своєю чергою, США повідомили, що автоматичного скасування антидемпінгових заходів не буде. Разом із цим, зацікавленим сторонами дозволили ініціювати перегляд у зв’язку зі зміною обставин.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom