Україна сподівається на схвалення інструменту Ukraine Facility до кінця року

Share

Україна розраховує на схвалення Європейським Союзом інструменту Ukraine Facility до кінця 2023 року.

Про це заявив голова ВР Руслан Стефанчук під час виступу на конференції президентів Європейського парламенту в Брюсселі.

Стефанчук зазначив, що Україна платить величезну ціну життями українців, захищаючи території. Попри це РФ демонструє готовність до тривалої війни на виснаження. 

Він підкреслив, що ситуація на передовій досить складна, тому на цьому фоні Україна сподівається на позитивний розгляд державами-членами ЄС щодо можливого створення спеціального розділу у межах Європейського фонду миру з метою стабільного фінансування та постійної підтримки оборонних потреб України на період 2023-2027 років у розмірі 20 млрд євро. 

“Україна потребує фінансової підтримки. Наша економіка стикається з надзвичайними викликами й в цьому зв'язку ми розраховуємо на схвалення інструменту Ukraine Facility до кінця року”, – додав голова ВР.

Зокрема, Стефанчук наголосив, що Україна віддана подальшим реформам і сповнена рішучості найближчим часом завершити законодавчі кроки, визначені у звіті ЄК як частина пакета заходів щодо розширення.

“Ми вже виконали частину кроків, зазначених в останньому звіті Єврокомісії. Працюємо з урядом над втіленням інших рекомендацій Звіту Комісії та очікуємо, що Європейська Рада прийме рекомендацію Єврокомісії та схвалить відкриття перемовин з Україною про вступ вже у грудні цього року”, – зазначив голова ВРУ.