USAID працюватиме над пошуком $230 млн інвестицій в український бізнес

Share

Агентство США з міжнародного розвитку USAID працюватиме з Конгресом щодо виділення $230 млн на підтримку українських підприємств, що передбачає надання позик під невеликі відсотки, грантів для бізнесу тощо

Про це заявила адміністратор USAID Саманта Павер на брифінгу у Києві, повідомляє «Укрінформ».

«USAID планує співпрацювати з Конгресом США, щоб інвестувати $230 млн додатково в український бізнес. Це включатиме все – технічну допомогу підприємствам, які хочуть масштабувати та розширити свою діяльність, щоб допомогти їм відповідати нормам ЄС, аби вони могли експортувати більше своїх продуктів і послуг у Європу та створювати більше робочих місць для українців», – сказала вона.

Павер відзначила, що обговорювала це з президентом Володимиром Зеленським, для якого підтримка економіки та малих і середніх підприємств є пріоритетами.

За словами адміністратора USAID, багато фінустанов вважають інвестування в український бізнес занадто ризикованим, тому Агентство має намір розширити використання таких інструментів, як позики під малі відсотки чи гранти для бізнесу, «гарантії першого збитку», які зменшать ризик інвестування в Україну.

«І ми працюватимемо разом, щоб залучити більше інвестицій і більше залучити приватний сектор тут, в Україні, що є інвестицією в стабільність сьогодні, а також у майбутнє економіки», – додала Пауер.

Вона підкреслила, що протягом останніх кількох днів USAID оголосило про надання майже $1 млрд нової допомоги, зокрема на задоволення нагальних потреб щодо модернізації сільськогосподарського сектору України та підтримки психічного здоров’я населення.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom