Трубні підприємства України у січні-вересні збільшили виробництво на 5%

Share

Підприємства, що входять до об’єднання «Укртрубопром», у січні-вересні 2023 року збільшили виробництво труб на 5,1% порівняно з аналогічним періодом минулого року – до 376,1 тис. т.

Про це повідомляє пресслужба об'єднання. 

За 9 місяців поточного року українські трубні підприємства продемонстрували різноспрямовану динаміку. Зокрема, «Інтерпайп Ніко Тьюб» та НВП з ІІ «Укртрубоізол» збільшили випуск безшовних труб на 8,8% та 26,2% у річному обчисленні відповідно, тоді як «Трубосталь» скоротила – на 54,5%. «Сентравіс» збільшив виготовлення нержавіючих труб на 12,9% у порівнянні з аналогічним періодом 2022-го, тоді як «Інтерпайп НМТЗ» знизив випуск електрозварювальних труб на 62,9%. Виробництво труб ВО «Оскар» знизилося на 25%. 

“За підсумками 9 місяців поточного року трубна галузь України продемонструвала позитивну динаміку, попри постійні обстріли виробничих майданчиків, розташованих у прифронтових зонах, зокрема, у Нікополі. Заводи вкладають у безпеку працівників, наприклад, розміщуючи на території цехів мобільні захисні блоки, де люди можуть сховатися від бомбардувань. Крім того, невирішеною залишається проблема стабільного забезпечення водою трубних виробництв після підриву греблі Каховської ГЕС та обміління Каховського водосховища”, – зауважив генеральний директор об'єднання Георгій Польський. 

В «Укртрубопромі» підкреслили, що справжнім «ударом у спину» для українських експортерів, зокрема сталевих труб, стала блокада українсько-польського кордону, яка розпочалася на початку листопада. 

“Європейський напрямок – єдиний, який залишився для нашого бізнесу після початку широкомасштабної війни. Багато фур із трубами досі стоять у заторі, зірвано всі терміни доставки європейським клієнтам. Але є загроза розширення страйку і на інші східно-європейські країни. Якщо це станеться, майже всім трубним заводам, розташованим у прифронтових регіонах, доведеться вже з середини грудня зупиняти виробничі потужності”, – йдеться у повідомленні.

 

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom