Ferrexpo збільшила виробництво окатків у 3 рази з початку року на фоні відновлення морського експорту

Share

Група Ferrexpo за підсумками 1 кварталу 2024 року виготовила 2,054 млн тонн залізорудної продукції, що на 203% більше за результат 4 кварталу 2023 року, коли виробництво було на рівні 677 тис. тонн. Такі дані містяться у квартальному звіті компанії про операційну діяльність.

Протягом кварталу у виробництві були задіяні від двох до трьох ліній огрудкування із чотирьох наявних. Це дало змогу компанії змінювати якість продукції залежно від попиту клієнтів та доступності логістичних шляхів.

Як зазначили у Ferrexpo, більш стабільна робота ліній огрудкування сприяла зростанню загального обсягу виробництва у 1 кварталі залізорудних окатків до 1,81 млн т (+189% кв/кв). За три місяці року також було вироблено 240,5 тис. тонн концентрату із вмістом заліза 67% (+380% кв/кв). Загальний обсяг продажів за квартал склав 1,99 млн тонн.

«Здатність експортувати через українські чорноморські порти позитивно вплинула не лише на наше виробництво та продажі, але й на моральний стан наших працівників. Вони відчувають, що компанія наполегливо працює, щоб захистити їхні робочі місця та засоби до існування», – зазначив фінансовий директор Ferrexpo Микола Кладієв.

Водночас він додав, що чорноморська логістика залишається складною, а витрати на доставку та страхування зросли. Разом з тим компанія отримала вигоду від економії на масштабі, оскільки чорноморські порти забезпечують доступ до більших суден.

Рік розпочався з високих цін на залізну руду, і було приємно, що ми змогли наростити виробництво та експорт, щоб скористатися цими цінами. Хоча собівартість продукції покращилась завдяки вищим темпам виробництва, загальні витрати компанії зросли, оскільки ми відновили роботу потужностей, а наприкінці кварталу відбулось зростання складських запасів», – додав фіндиректор.