Україна визнала спонсором війни німецьку корпорацію Knauf

Share

Україна внесла найбільшого німецького інвестора у будівельній галузі РФ Knauf до переліку міжнародних спонсорів війни.

Про це повідомила пресслужба НАЗК. 

“Лише за 2022 рік Knauf сплатив до бюджету РФ близько 117 млн дол. Крім того, німецька компанія активно сприяє мобілізації в Росії, відправляючи своїх співробітників на війну проти України”, – йдеться в повідомленні. 

Загалом, компанія присутня на ринку Росії з 1993 року і за цей час вклала в російську економіку понад 1,65 млрд євро. Компанія представлена в Росії 20 дочірніми підприємствами, 20 заводами та майже 30 ресурсними центрами. 

“Керівництво Knauf також тісно пов’язане з кремлівським режимом. Так, співвласник компанії Ніколаус Вільгельм Кнауф протягом 23 років (з лютого 1999-го по березень 2022 року) мав статус Почесного Консула російської федерації, з представництвом, наділеним повноваженнями Почесного консульства, у Нюрнберзі”, – зазначили в НАЗК. 

Після початку широкомасштабної війни компанія заявила, що не бачить причин залишати ринок РФ, «ми залишаємося в Росії доти, доки політична та комерційна ситуація дозволить нам це робити.

У жовтні 2022 року німецькі ЗМІ акцентували увагу на те, що Knauf підтримує мобілізацію своїх співробітників до лав російської армії: керівники одного із заводів погоджували з владою списки тих, хто потрібний на виробництві, а кого можна відправити на війну.