Мінінфраструктури сподівається на новий уряд Польщі у питаннях розблокування кордону

Share

Мінінфраструктури розраховує, що новий уряд Польщі допоможе розблокувати українсько-польський кордон, де з початку листопада страйкують місцеві перевізники. 

Про це в ефірі єдиного телемарафону зауважив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач, передає Liga.net. 

"Наразі ми намагаємося говорити з воєводами, тому що це люди на кордоні. Ми допомагаємо гуманітарними вантажами нашим водіям, розвезли харчування і вирішуємо питання з паливом. Вчора відправили офіційні запити до воєвод з Любліна і Підкарпатського воєводства, щоб вони забезпечили необхідні умови нашим водіям. Хоча б так. А говорити про розблокування, напевно, вже будемо з новим урядом", – підкреслив Деркач. 

Новий уряд у Польщі мають сформувати опозиційні Громадянська платформа, Третій шлях і Лівиця. Вони уже домовились про створення коаліції та обрання прем'єр-міністром Дональда Туска, але реальна зміна влади уряду відбудеться лише у середині грудня.

Як повідомлялося раніше, блокаду пункту пропуск "Ягодин-Дорогуськ", що на українсько-польському кордоні, продовжено до 1 лютого 2024 року, зокрема, в середньому доба простою через страйк вартує українській компанії-експортеру втрат у близько 1 млн грн.