Польські перевізники погрожують перекрити ще один ПП на кордоні з Україною

Share

Представники польських автоперевізників заявили, що розширять акцію прикордонного протесту проти України, заблокувавши ще один пункт пропуску для вантажних автомобілів – "Шегині – Медика", через те, що вони називають нечесною конкуренцією з боку країни, охопленої війною.

Про це повідомив один з організаторів протесту Томаш Борковський, передає AFP.

Київ поки не зміг досягти згоди з польськими перевізниками, які вже майже два тижні блокують вантажні перевезення на трьох основних прикордонних пунктах пропуску.

Борковський заявив, що з понеділка страйкарі розширять блокаду на пункт пропуску "Медика". За його словами, далекобійники очікують нового раунду переговорів з польським та українським урядами, і "не задоволені швидкістю" переговорів.

В свою чергу, речник Держприкордонслужби Андрій Демченко повідомив, що блокування руху для вантажівок на трьох напрямках продовжується. Станом на ранок 17 листопада на території Польщі в напрямку виїзду з цієї держави в Україну знаходяться близько 2,4 тис.  вантажних транспортних засобів, найбільше навпроти пункту пропуску "Ягодин" – 1, 1 тис., повідомляє Укрінформ.  

Він додав, що за годину пропускають по кілька вантажівок у всіх напрямках. Єдиний більш-менш інтенсивний рух спостерігається у пункті пропуску "Краківець", коли вантажівки їдуть з України.

За словами Демченко, що перевізники почали обирати інші маршрути. Вже кілька днів прикордонники спостерігають скупчення вантажівок і навпроти пункту пропуску "Шегині", де  знаходяться близько 1,1 тис. вантажівок. Загалом кількість транспортних заходів, які чекають на перетин кордону з Польщі в Україну, останні кілька днів тримається на рівні 2,4 – 2,5 тис.