Чотири термінали порту “Південний” виділять 400 тис дол на ППО для Одеси

Share

Термінали порту Південний «ТІС-Зерно», «ТІС-Міндобрива», «ТІС-вугілля» та ДП «Ворлд ТІС-Південний» виділять 400 тис. дол на створення додаткових пересувних груп протиповітряної оборони для захисту Одеси та її мешканців від атак «шахедів»

Про це повідомляє видання Regionews.

У пресслужбі терміналу "ТІС-Зерно", зазначили, що половину цієї суми – $200 тис. на придбання додаткового ППО –  виділить угорський власник групи "ТІС" Олексій Федоричев.

"Безпека та захист українців – найважливіше питання сьогодення. Керівництво країни, український уряд та ЗСУ роблять від себе все можливе, щоб забезпечити цей захист. Однак й бізнес не має стояти осторонь цих процесів. Тільки спільними зусиллями ми збережемо українську землю та людей", – цитує його пресслужба. 

Яке обладнання для пересувних груп протиповітряної оборони планують закупити за ці кошти,  не повідомляється з міркувань безпеки.

Наразі, розподілом коштів та контролем за виконанням цього проєкту буде займатися Благодійний фонд "Фонд Олексія Ставніцера". Перші транші благодійних внесків вже почали надходити.

"Закуплене обладнання буде передано підрозділам ЗСУ, від яких вже надійшли відповідні запити на фонд. Нові пересувні групи будуть захищати місто в цілому", – повідомили  у фонді.