ДТЕК вже імпортував з Польщі 40 тис. тонн вугілля для проходження опалювального сезону

Share

Компанія "ДТЕК Енерго" вже імпортувала з Польщі майже 40 тис. тонн із запланованих 210 тис. тонн вугілля для проходження опалювального сезону.

Про це повідомив генеральний директор компанії Ільдар Салєєв.

За даними Салєєва, з кінця вересня вже доставили 625 додаткових вагонів з паливом на теплоелектростанції ДТЕК Енерго. Це понад 38 тисяч тонн вугілля для українських ТЕС взимку.

«Українське вугілля – це пріоритет №1 для нас, і свідчення тому інвестиції в 7,4 млрд гривень, які за підсумками цього року ми вкладаємо в наші вугільні підприємства», – зазначив він.

Додатково, за його словами, компанія імпортує вугілля з-за кордону, щоб «в умовах обстрілів ворога бути готовими підстрахувати колег у разі необхідності».

«Разом з вугіллям власного видобутку додаткові партії імпортного палива дозволять підвищити надійність роботи теплової генерації та енергосистеми взимку, а це – світло і тепло в оселях українців», – запевнив Салєєв.

Як повідомлялося, наприкінці вересня ДТЕК поставив на одну зі своїх теплоелектростанцій перші 70 вагонів вугілля з Польщі загальним обсягом 4,2 тис. тонн із законтрактованих для імпорту на опалювальний сезон 210 тис. тонн.