П’ять країн ЄС просять продовження фіндопомоги для фермерів на 2024 рік

Share

Болгарія, Польща, Угорщина, Словаччина та Румунія наполягають перед Єврокомісією на продовженні фінансової допомоги агровиробникам, які постраждали від імпорту українського зерна, протягом 2024 року.

Про це повідомив міністр сільського господарства і продовольства Болгарії Кирил Ватєв, за підсумками засідання Європейської ради з сільського господарства та рибальства в Брюсселі, передає БНР.

За словами Ватєва, фіндопомога аграріям обговорювалася на зустрічі між ним і його колегами із зазначених країн. Міністри обговорили вплив імпорту української сільськогосподарської продукції. 

“Сьогодні у нас була ще одна серйозна розмова з комісаром з питань сільського господарства Янушем Войцеховським. Я знову поставив йому запитання, тому що у нас є лист від ЄК про те, що вони пропонують, щоб ліміт став 280 тис. євро, а раніше він становив 250 тис. євро, і його дія триватиме до 31 березня”, – зазначив міністр. 

Крім цього, за його словами, він провів зустріч з п'ятьма прикордонними країнами – Польщею, Угорщиною, Словаччиною, Румунією та Болгарією, на якій сторони обговорили, як на них зараз впливає імпорт з України.

“В основному, у всіх країнах ситуація однакова, і ми домовилися, що будемо всі разом просити на весь 2024 рік нову фіндопомогу для наших фермерів, тому що вони зараз фактично перебувають у невигідному становищі", – резюмував міністр Ватєв.