ВМС Болгарії та Румунії  почали розміновувати український морський коридор

Share

Мінно-тральна група ВМС Болгарії та Румунії розпочала тралення акваторії Чорного моря поблизу берегів Болгарії на маршруті нового українського морського коридору

Про це повідомив керівник Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко

"Рішення було прийняте лише 12 жовтня під час чергового "Рамштайну", а з 16 жовтня кораблі вже в морі. Спостерігаємо 7 кораблів, 1 румунський, 6 болгарських, решту деталей пізніше…", – зазначив Клименко.

Також він зауважив, що кораблі Румунії та Болгарії не обмежуються територіальним морем (12-мильна зона "терводи") Болгарії. Вони також працюють у прилеглій зоні, де проходять маршрути балкерів нового українського зернового коридору.

За словами Клименка, моніторингова група Інституту Чорноморських стратегічних досліджень і BlackSeaNews ідентифікувала п'ять із семи кораблів мінно-тральної групи. ВМС Болгарії представлені мінним загороджувачем (бортовий номер 32) "Цибър", фрегатами (41 і 42) "Дръзкі" і "Верни", сторожовим кораблем (11) "Смели", а також двома тральщиками. Від ВМС Румунії працює морський тральщик (30) Slt. Alexandru Axente

Як повідомлялося раніше, 12 жовтня міністр національної оборони Туреччини Яшар Гюлер зустрівся з міністром оборони Болгарії Тодором Тагарьовим і заступником міністра оборони Румунії Симоною Кожокару на полях засідання міністрів оборони країн НАТО, де вони ухвалили рішення про створення «тристоронньої ініціативи» для спільної роботи над боротьбою з морськими мінами в Чорному морі.